مهارت‌های زندگی مشترک | دوران قبل از ازدواج و مدیریت اختلافات در آن

premarital-period

فصل دوم: ازدواج سالم

قسمت سوم: نامزدی و مدیریت اختلافات در آن

در دوران قبل از ازدواج ما به یک فرصت احتیاج خواهیم داشت که ببینیم فردی را که برای زندگی مشترک انتخاب کرده‌ایم با معیارهای ما و اولویت های ما همخوانی دارد یا خیر. ما یک فرصتی را احتیاج داریم تا فرد مقابلمان را با معیارهای زندگی واقعی بشناسیم. ما قبل از این گفته ایم که شما قطعا یک سری معیارهای خواهید داشت و این معیارها را روی کاغذ بیاورید و در چند جلسه فرد مقابل را انتخاب کنید ؛ حالا که انتخاب خود را انجام داده‌اید باید بررسی کنید که آیا انتخاب درستی کرده اید یا خیر و آیا در زندگی واقعی، این فرد همان شخصی است که شما فکر می کرده‌اید و یا همان فردی است که خودش ابراز می کرد یا اینکه تفاوت هایی خواهد داشت.

ما یک زمانی را قبل از شروع زندگی مشترک احتیاج داریم که این زمان باید بین ۶ ماه تا ۱۸ ماه باشد تا بتوانیم آن فرد مقابل خود را خوب بشناسیم. در نحوه ارتباط های او، در گفتار های او، در موقعیت های واقعی زندگی او را خوب ببینیم و خوب بشناسیم.

در ایران قسمت هایی برای دوران قبل از ازدواج وجود دارد به نام دوره نامزدی و یک دورانی هم به نام دوران عقد داریم. که خیلی فرصت های مناسبی هستند برای شناخت کامل قبل از ازدواج. در خارج از ایران نیز افراد به صورت پارتنر یکدیگر چندین سال باهم هستند و در واقع با یکدیگر ارتباط دارند و بعد از آن تصمیم می گیرند که آیا برای ازدواج با یکدیگر مناسب هستند یا خیر.

دوران قبل از ازدواج و شناخت عمیق دو طرف

حال چه در ایران و یا خارج از ایران، به هر حال ما یک زمانی را احتیاج داریم که همدیگر را تا قبل از ازدواج به خوبی بشناسیم و در این زمان ممکن است ما و فرد مقابل با یکدیگر دوست، نامزد و یا حتی عقد باشیم. مهم این است که این دوران را دوران شناخت عمیق قرار دهیم.

مهم این است که گوش ها را باز، تیز و شنوا کنیم و چشمهای خود را باز و بینا قرار دهیم در واقع مهم این است که خوب ببینیم و خوب گوش دهیم و پس از آن خوب تحلیل کنیم. رفتارهای فرد مقابل راخوب ببینیم که در موقعیت های مختلف و در ارتباط هایش با دیگران و حتی ارتباطاتش با خانواده خود چگونه عمل میکند. ببینیم که جواب تلفن های خود را چگونه می دهد با دوستان خود چگونه برخورد می کند.

در یک رستوران عمومی با گارسون چگونه رفتار می کنند و مثلاً اگر جایی تصادفی پیش آمد چگونه برخوردی و چگونه واکنشی خواهد داشت. ببینیم که چگونه پشت ترافیک بودن را تحمل می کند و چه برخوردی دارد و در واقع همه و همه این ها موقعیت های طبیعی هستند که اگر ما کنار او باشیم می‌توانیم خوب ببینیم و خوب بشنویم.

دوران پیش از ازدواج را جدی بگیریم

پس حواسمان باشد دوره ای که قبل از ازدواج به آن احتیاج داریم که به عنوان های دوران قبل از ازدواج یا همان دوران دوستی یا نامزدی می تواند باشد، باید دوران شناخت عمیق باشد. نباید آن را یک دوران خوشگذرانی و یا دوران تیپ زدن و لذت بردن ببینیم. در واقع تیپ زدن، خوشگذرانی و لذت بردن در این دوران کوچکترین بخش را شامل می شود. به نظر من اگر یک فرد، دوران  قبل از ازدواج را خیلی جدی گرفت و توانست یک بررسی و یک تحلیل عمیقی داشته باشد، یک عمر می تواند از فضیلت های لذت بردن، تیپ زدن و خوش گذرانی های بسیار در زندگی حقیقی استفاده کند.

بکار گیری عقل و احساسات

در این دوران قبل از ازدواج که دوران بسیار حساسی خواهند بود، باید دانا باشیم و حواسمان باشد که عقلمان به همراه احساساتمان هر دو را با هم به کار بگیریم. از آنها کمک بخواهیم و اینگونه نباشد که صرفاً از احساسات و هیجانات خود استفاده کنیم. بلکه باید تدبیر و عقل خود را به کار گیریم تا بتوانیم خوب متوجه شویم و ما احتیاج داریم به تحلیل ها و شناخت عمیق از تمامی جوانب فرد مقابل خودمان که رفتارها، گفتارها، شرایط روحی و روانی او را بسنجیم که آیا استرس و اضطراب در وجودش هست یا خیر؟ آیا سحر خیز است؟ آیا بسیار زیاد میخوابد؟ آیا تنبل است یا فعالیت های بسیاری دارد؟ و بسیار بسیار سوالات دیگری که می توانیم آنها را بررسی و تحلیل کنیم.

در این دوران خود را خوب بررسی کنیم

در واقع ما در دوران قبل از ازدواج نه تنها باید یک ذره بین برداشته و طرف مقابل را تحلیل و بررسی کنیم بلکه یک ذره بین دیگر نیز برداشته و خود را خوب ببینیم که آیا خودمان در ارتباط با دیگران و ارتباطمان با فردی که به عنوان همسر آینده ما است عملکرد خوبی داریم یا خیر؟  آیا مهارت های لازم برای ارتباط با دیگران را کسب کرده ایم یا خیر؟ و آیا توانایی های لازم را داریم یا خیر؟ آیا انعطاف پذیری یا آن قاطعیت لازم را درون خود داریم یا خیر؟ و یا آیا فرصت شناس خوبی هستیم یا خیر؟ و در دوران قبل از ازدواج بسیار مهم است که یک ذره بین برداشته و خود را نیز مورد تجزیه و تحلیل قرار دهیم.

بررسی اختلافات در دوران قبل از ازدواج

حال که تمام این بررسی ها و تجزیه و تحلیل ها انجام شد، باید نکات مثبت و منفی طرف مقابل خود را که آنها را کشف کرده ایم خوب تحلیل کنیم. ببینیم که کجاها و در چه موقعیت هایی با فرد مقابل خود اختلاف سلیقه و یا درنظر و عملکرد مخالفت داریم و در واقع باید بدانیم که در دوران نامزدی باید خود خود خودمان باشیم و نباید نقش بازی کنیم. نباید برای این که دل طرف مقابلمان را به دست بیاوریم نقش و شخصیت خود را در زندگی حقیقی تغییر دهیم. نباید ظاهر خود را تغییر دهیم یا گفتار خود را تغییر دهیم.

نقش بازی در دوران نامزدی ممنوع

باید حواسمان خیلی جمع باشد که نقش بازی کردن در دوران قبل از ازدواج کاملا ممنوع است و باید خودمان باشیم و این گونه است که هم طرف مقابل می‌تواند ما را به خوبی بشناسد هم خودمان می‌توانیم ضعف های خود را بشناسیم. متوجه شویم که در کجاها و در چه موقعیت هایی با طرف مقابل دچار اختلاف هستیم. وقتی که این تضاد ها را به خوبی شناختیم باید ببینیم برای برطرف کردن آنها نیاز به چه مهارت هایی داریم و یا نیاز به چه توانایی هایی داریم. فرد مقابلمان نیاز به چه مهارت ها و توانایی هایی دارد و آیا می توانیم این مهارت ها را کسب کنیم یا خیر؟

در زمان بروز اختلاف در دوران نامزدی چه کنیم؟

یک نکته بسیار مهم که در اینجا باید مطرح کنیم این است که اگر به یک اختلافی برخورد کردیم به هیج وجه نباید تصور کنیم که خود به خود این اختلاف برطرف خواهد شد. نباید تصور داشته باشیم که بعد از ازدواج همه چیز حل میشود. یا مثلا با خود بگوییم که طرف مقابل را درست می کنم. تمامی اینها یک اشتباه بسیار بزرگ است. برای مثال باید عرض کنم که من به عنوان مشاور خانواده گزینه‌هایی را داشته ام که یک خانم پیش من آمده است و این گونه بیان کرده که به مادرم گفته ام در دوران نامزدی فلان مشکل را دیده ام و مادرم در پاسخ به من گفته است که نگران نباش!. پدر تو هم همین مشکل را داشته است و بعد از ازدواج برطرف شده است.

ولی نکته که حائز اهمیتی که من باید بدان توجه ویژه ای داشته باشم است این است که شاید پدر من یک فرد انعطاف پذیر بوده است. شاید فقط او توانسته است که این مشکل را در زندگی مشترک خودش حل کند و قرار نیست که همه افراد و به خصوص فرد مقابل من نیز مانند پدرم باشد. در واقع قرار نیست که افراد در مقابله با مشکلات مانند یکدیگر واکنش نشان دهند و در این زمان ما باید تمامی معیارهای مقایسه با دیگران را کنار بگذاریم و فرد را با خودش و شخصیت‌های حقیقی خودش بسنجیم و بررسی کنیم.

رفتارهای سرسری و گذشت های نابجا

در واقع افرادی که قبل از ازدواج واکنش های منفی یا موارد منفی را بروز می دهند در واقع کوچکترین این نوع از آن اختلافات را بروز می دهند و بعد از ازدواج این مسائل بزرگتر خواهد شد. زیرا که مقدار ساعت و زمانی که با یکدیگر هستید بسیار بیشتر خواهد شد.

پس در نتیجه باید بگویم که این تصور که این موضوع منفی بعد از ازدواج کاملاً حل خواهد شد یک تصور بسیار اشتباه است. هیچ مسئله ای حل نخواهد شد، مگر آن که آن مسئله را کاملاً تجزیه و تحلیل کنید و برای حل کردن آن تلاش کنیم و باید بدانیم که هیچ موضوعی خود به خود حل شدنی و از بین رفتنی نیست. در واقع ما خیلی وقتها موارد بسیار کوچک را نادیده می‌گیریم و از آنها به راحتی می گذریم. باید به شما بگویم که این اختلافات میان زن و شوهرها و حتی اختلافاتی که به طلاق می انجامد نتیجه همین رفتارهای سرسری و گذشت های نابجا است. همین مسائل جزئی است که رفته رفته در زندگی خود را نشان می دهد و بزرگ و بزرگتر می شوند.

پس باید سعی کنیم که در این دوران قبل از ازدواج تمامی اختلافات را خوب ببینیم و بعد سعی در حل کردن آنها داشته باشیم. راه های حل کردن آنها را پیدا کنیم و سعی داشته باشیم که توانایی های خود را بالا ببریم. اگر مسئله یا اختلاف مهمی پیش آمد حتماً با یک متخصص آن را درمیان بگذاریم. و حتماً بررسی تخصصی انجام دهیم. اگر این اختلافات بر اساس اصول اولیه شماست یا اگر خطوط قرمز شماست و در حال حاضر یک گزینه های دیگری را با آن روبرو هستید، حتماً آن را مورده بررسی تخصصی  قرار دهید و نباید به راحتی آن را فراموش کنید.

امیدوار هستم که همه شما دوستان عزیز بتوانید دوران بسیار خوب، پرنشاط و پر از شادابی را تجربه کنید. و دوران قبل از ازدواج را همراه کنید با شناخت عمیق که برای زندگی آینده شما بسیار مفید است.

به امید دیدار. خدانگهدار

 

دیدگاه ها

No comment yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *