مهارت های زندگی مشترک | خطای شناختی در ارتباط

cognitive-errors-in-communication

فصل سوم : زندگی مشترک

قسمت پنجم: خطای شناختی در ارتباط (ارتباط)

آیا تا به حال به بزرگترین خطای شناختی و ارتباطی بین انسانها فکر کرده‌اید؟

یکی از بزرگترین خطاهای ارتباطی که می‌توان به آن اشاره کرد، خطای فکر کردن به ارتباط است. در واقع همان خطای بررسی که مداوم با آن سر و کار داریم و در ارتباطمان با دیگران از آن استفاده می‌کنیم. در ارتباطمان با همسر، فرزند و دوستانمان مداوم با فکر کردن ها و بررسی کردن های متفاوتی سر و کار داریم.

البته باید به این موضوع اشاره کرد که فکر کردن به شروع و ایجاد یک رابطه، قبل از ایجاد آن رابطه بسیار هم مفید و نتیجه بخش خواهد بود. به صورتی که قبل از شروع ارتباط یک سری از چارچوب ها را برای خود مشخص کنیم و یک سری از برنامه ریزی ها را انجام دهیم.

باید بدانیم زمانی که وارد ارتباط میشویم بهتر آن است که به هیچ وجه فکر نکنیم. بیشتر به احساسات خود توجه داشته باشیم و سعی کنیم که خوب درک کنیم تا بتوانم ارتباط خوبی را با فرد مقابل برقرار کنیم و از این خطای شناختی در ارتباط پرهیز کنیم.

چرا نمیتوانیم ارتباط خوبی با دیگران برقرار کنیم؟

نکته جالبی که باید به آن اشاره کرد این است که متاسفانه انسان های باهوش همیشه نمی‌توانند ارتباط های خوبی را برقرار  کنند. این مورد هم به خاطر این است که مدام در حال تفسیر کردن رفتار مخاطب هستند. مدام به دنبال این هستند که دلایل رفتار های متفاوت فرد مقابل را بدانند و بررسی کنند که چرا آن سخن را گفت؟ و یا چرا آن رفتار را انجام داد؟ یا منظور او از این رفتارها چیست؟ و هزاران تفسیر و تحلیل دیگر ….. .

این گونه افراد معمولاً در رابطه های خود حتی با همسر خود دچار اختلال خواهند شد. پس باید حواسمان را جمع کنیم که دچار این خطای شناختی و ارتباطی نشویم.

البته باید در نظر بگیریم که به طور معمول بسیار هم خوب است که فکر می کنیم و تحلیل داریم. ولی باید قبل از ورود به ارتباط از این فکر کردن ها و تحلیل ها استفاده کنیم. ولی زمانی که وارد یک رابطه شده ایم و مخصوصا ارتباط با فرزندمان یا همسرمان  که به طور روزمره در ارتباط هستیم، دیگر فکر کردن را متوقف کنیم. با ادراک و احساسات خود با دوستمان، همسرمان، همکارمان و فرزندانمان ارتباط داشته باشیم. این را بدانید که این گونه ارتباط داشتند بسیار شیرین و بسیار ادامه دار خواهد بود.

چگونه به خطای شناختی و ارتباطی دچار نشویم؟

پس به شما پیشنهاد می کنم که قبل از ورود به یک رابطه چراغ‌ها را کامل روشن کنید. و تمامی مهارت های ارتباطی را بررسی کنید و بعد از ورود به رابطه دیگر چراغها را خاموش کرده و از ارتباط خود لذت ببریم.

آرزو می کنم که بتوانید به این امر مهم دست پیدا کنید و از تمامی ارتباطات تان در زندگی لذت ببرید.

به امید دیدار و خدانگهدار

دیدگاه ها

No comment yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *