مهارت‌های زندگی مشترک | سبکهای ارتباطی | بخش اول

Communication style1

فصل سوم: زندگی مشترک

قسمت سوم: سبکهای ارتباطی (بخش اول)

در قسمت سوم از فصل زندگی مشترک به انواع سبکهای ارتباطی موجود بین زن و مرد در زندگی زناشویی خواهیم پرداخت.

زن و شوهر در ارتباط با یکدیگر معمولاً یکی از انواع سبکهای ارتباطی را انتخاب می کنند و بر اساس همان، زندگی خود را اداره می‌کنند و با یکدیگر در ارتباط هستند.

سبک ارتباطی برد و باخت :

اولین مورد از سبکهای ارتباطی، سبک برد و باخت است. در این سبک غالباً یک نفر برنده است. به صورتی که نیازهایش برطرف میشود. یک نفر آرامش دارد و فرد مقابلش فردی است که خدمات می دهد. او در واقع فردی است که به نیازهای او توجه خاصی نمی‌شود و حتی خودش هم دیگر از علایق خود خبر ندارد. او در واقع تمامی افکارش را به این صورت شکل داده است که تمامی نیازها و درخواست های فرد مقابل را همیشه به بهترین نحو برآورده کند.

سبک ارتباطی باخت باخت :

مورد دوم از سبکهای ارتباطی زن و شوهر، سبک باخت باخت است. در این سبک دو طرف همیشه احساس بازندگی دارند. در واقع سعی می کنند که همیشه در زندگی، روی همدیگر را کم کنند. آنها فکر می کنند که زندگی میدان جنگی است که باید تیرهای قوی تر و کشنده تری را به سوی یکدیگر پرتاب کنند. در این سبک ارتباطی زن و شوهر معمولا از یکدیگر امتیاز می گیرند و معمولاً سعی می‌کنند که مانع یکدیگر شوند.

به طور مثال اگر مرد، از خانواده همسر خود استقبال خوبی نداشته باشد خانم نیز به تلافی از این رویداد، از خانواده همسر خود استقبال نمیکند. در واقع نوعی لجبازی دو طرفه صورت می‌گیرد و یک کشمکش و دعوا بین مرد و زن شکل خواهد گرفت. در سبک ارتباطی باخت باخت، معمولا ارتباطات طولانی نیست و به دلیل این که مدام در حال جنگیدن هستند، قطعاً در یک زمان و  مکانی خسته می شوند. این ارتباطات معمولاً بین چند ماه تا نهایتاً چند سال بیشتر تداوم ندارد و در نهایت جدا خواهند شد.

سبک ارتباطی برد برد :

سبک ارتباطی دیگر که سبک برد برد است. تنها ظاهر این سبک بسیار زیبا و جذاب است. اما در واقع هر دو نفر برنده ی میدان هستند چون زن و مرد به یکدیگر امتیاز می دهند.

مثلاً زن به همسر خود می گوید چون دیروز من به تو این اجازه را دادم تا با دوستان خود به مسافرت بروی، امروز هم تو باید این حق را بدهی که من با دوستان خود تفریحاتی را داشته باشم. یا اینکه اجازه کار خاصی را به من بدهی و در واقع اینجا زن خانواده به واسطه امتیازی که به مرد داده است طلب امتیاز و یک آزادی به خصوصی را دارد. ممکن است ظاهر این ارتباط بسیار زیبا باشد ولی در باطن قضیه باید بدانیم که این رابطه یک رابطه پوسیده است. این ارتباط در معرض آسیب‌های بسیار جدی قرار دارد. زیرا در این سبک، یک رقابت ایجاد شده است که مرد سعی کند تا امتیاز بیشتری به همسر خود ندهد و برعکس. در این سبک ارتباطی، مرد و زن در نظر دارند که در قبال هر امتیاز، یک امتیاز دیگر را دریافت کنند.

آسیب های ناشی از رقابت در سکبهای ارتباطی :

در این سه سبک از سبکهای ارتباطی که به آن اشاره نمودیم، نوعی رقابت نهفته است و هر زمان که در ارتباطات زناشویی رقابت ایجاد شود، آرامش حقیقی از زندگی خواهد رفت. فرزندانی که در این اتمسفر ارتباطی رشد می‌کنند، از نظر رشد عاطفی و رشد اجتماعی دچار آسیبها و کمبودهای جدی خواهند شد.

بهترین سبک ارتباطی زن و شوهر :

سبک چهارم سبک هم‌تیمی یا سبک همکاری است. در این مورد از سبکهای ارتباطی، زن و مرد در یک تیم قرار دارند و در واقع روبروی یکدیگر قرار نمی گیرند. آنها می دانند که در یک قایق هستند و باید دو نفری این قایق را به سوی یک هدف مشخص هدایت کنند. زن و شوهر در واقع کنار یکدیگر هستند و برای یک هدف تلاش می کنند. همدیگر را می فهمند و درک می کنند و از دردها و شادی های یکدیگر را به طور کامل آگاه خواهند شد. به گونه ای که به قول معروف می گویند شادی او شادی من است و ناراحتی او ناراحتی من است. در این صورت است که من می توانم به کمک همسرم، فرزندان رشد یافته ای را به جامعه معرفی کنم.

فریب رابطه برد برد را نخوریم

ما باید حواسمان را جمع کنیم که در این ۴ سبکی که به آن اشاره کردیم، فریب رابطه برد برد را نخوریم. چرا که بسیاری از زن و شوهرها وجود دارند که حتی تحصیلکرده و دارای درک و شعور اجتماعی بالایی هستند. اما به خاطر رابطه برد برد در زندگی مشترک ناکام می مانند. باید حواسمان را کاملاً جمع کنیم که ظاهر داستان را و ظاهر ارتباطمان را حفظ کرده و از داخل، باعث انحراف سبکهای ارتباطی خود نشویم. در واقع زمانی که در یک تیم قرار گرفتیم احساسات یکدیگر را به خوبی درک خواهیم کرد و در نهایت به عشق حقیقی در زندگی مشترک خواهیم رسید. امیدوار هستم که همگی شما همراه با همسر خود قایق زندگی خود را به سوی یک هدف هدایت کنید و با همدیگر یک تیم را تشکیل دهید.

خدانگهدار

دیدگاه ها

No comment yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *